Sirun suvusta

Emmi on osoittanut paimennustaipumusta.
Sirun emä ja emän puolen suku

Sirun äiti, Emmi, syntyi toiseen Amazeme-pentueeseen lähes kahdeksan vuotta sitten. Emmin emä on oma koirani, Kiia. Pentueeseen syntyi kaiken kaikkiaan seitsemän pentua, neljä tyttöä ja kolme poikaa. Niin tätä kuin kahta muuta Kiian pentuetta yhdistää avoimuus ihmisiä kohtaan ja hillitön taisteluhalu. 
Emmi on syttynyt myös agilityyn.
Myös Emmi omaa paljon taisteluhalua, se on luonteeltaan peruskiltti, koirasosiaalinen ja avoin koira, joka tykkää työskennellä niin agilityssä kuin tokossa. Agilityssä Emmi on todella kiihkeä mutta ei ääntele radalla. Se taipuu upeasti ohjaukseen ja kääntyy melkein pennin päällä. Tokossa Emmin kanssa on tehty alokasluokan liikkeitä ja tokossakin Emmi on osoittanut kyvykkyyttä rauhallisen ja keskittymiskykyisen luonteensa vuoksi. 

Kuvia Emmistä
Pääpiirteittäin voidaan sanoa, että nk. Kiian Seiskat ovat peruskilttejä, hyvän moottorin omaavia bortsuja. Osa heistä on vilkkaamman puoleisia, osa taas melko rauhallisia. Heistä kaikki omaavat rutkasti taistelutahtoa. Suurin osa heistä on ahneita mutta muutama heistä on ollut ruoan suhteen valikoivampi. Emmi sisaruksiensa lailla on myös hyvin leikkisä ja erittäin koirasosiaalinen. Ihmisiä kohtaan suurin osa heistä on lähes tungettelevia.
Emmin äiti Kiia nuorena tyttönä
Emmin emä on tosiaan oma koirani, Kiia. Kiia on taisteluhaluinen, ihmisten suhteen jopa tungetteleva, syliin pyrkivä, työskennellessään hyvin kiihkeä ja välistä aavistuksen jästipäinen bordercollietyttönen, jonka kanssa olen kisannut agilityssa (kolmosista yksi agilityserti), tokossa (valioitui vuonna 2015), rally-tokossa (kisaoikeus voittajaan) sekä pk-jäljellä (kisattu avoimessa). Kiia on myös neljän maan muotovalio sekä kolmen maan veteraanivalio.

Emmin isä, Ryan (Multi MVA Waveney Caught In Time), muutti nuorena poikana Australiasta Tanskaan. Ryanilla on useampi pentue. Ryan itse oli hyvin kiltti, rauhallinen ja tasainen uros. Tätä kiltteyttä se on tuntunut jättävän myös jälkeläisiinsä. Kiltin luonteensa lisäksi Ryan jätti komeaa ulkomuotoonsa. Ryanilla onkin useampi muotovaliojälkeläinen. Löytyypä joukosta myös muutama TVA-jälkeläinenkin.
Emmin isä, Waveney Caught In Time, Ryan


Ryanin rannalla
Sirun isä ja isän puolen suku

Sirun isä on Simaro Home Run, Paddy. Paddylla on oma Facebook-sivu. Paddy kisaa tätä nykyään agilityn kuninkuusluokassa eli kolmosissa.

Kesällä 2014 Paddy oli meillä pidemmän pätkän, jolloin pääsin tutustumaan poikaan vähän paremmin. Paddy on todella kiltti, miellyttämisenhaluinen, huoleton kaveri, joka on erittäin koirasosiaalinen. Paddy on syttynyt lampaille ja taisteluhaluakin tuntuu pojasta löytyvän. Paddy nauttii koskettelusta ja syliin kiipeämisestä. Ruoan suhteen Paddy on hyvin ahne.

Paddy kilpailee agilityssa kolmosissa. Paddylla on omat sivut Facebookissa. YouTubesta löytyy myös muutama treenivideo: video1, video2, video3, video4. Simaro -kennelin sivuilta voit lukea lisää Paddysta. Myöskin Treasure of Life -kennelin sivuilta löytyy myös Paddyn omat sivut
Paddy meillä
Emmi ja Paddy
Tämän lisäksi, Paddyllä on Suomessa kaksi siskopuolta äitinsä, Naomin (Borderline Country Champagne), puolelta. Molemmat on luonnetestattu poikkeuksellisen kovin pistein. Simaro Audrey Hepburn, Mette, läpäisi testin 221 pisteellä ja laukausvarma. Hänen siskonsa, Simaro Avril Lavigne, Ronja, läpäisi testin 246 pisteellä ja laukausvarma. Molemmat saivat hermorakenteesta +2 ja toimintakyvystä +2.
Paddy Peurungan pelloilla Laukaassa
Paddyn emä, Borderline Country Champagne eli Naomi, on kansainvälinen valio sekä useamman maan valio. Naomi on myös voittanut Cruftsissa vuonna 2009 ja ollut Maailman Voittaja vuonna 2008. Maailman Veteraanivoittajaksi Naomi juoksi itsensä vuonna 2015. Naomilla on 21 jälkeläistä kolmesta eri pentueesta. Sen useampi jälkeläinen on valio ja yksi on seurannut äitinsä tassunjälkiä juossen itsensä Cruftsin voittoon 2016 ja Maailman Voittajaksi vuonna 2014. Kyse siis sellaisesta herrasta kuin Simaro Cold As Ice, Zony.
Sirun isoäiti, Naomi
Paddyn isä on Pikkupaimenen Great Pretender "Cruise".  Cruise on ensimmäisen pentueeni isän täysveli.  Tämän lisäksi Cruise on myöskin I-pentueeni isoisänä.  Cruisella onkin useita pentueita Euroopassa ja Cruise on ollut hyvin vahva periyttäjä. Cruisen jälkeläisistä löytyy lukuisia muotovalioita. Komean ulkomuodon lisäksi Cruise on jättänyt myös kiitettävästi moottoria, jota myös Paddysta löytyy. Tämä ei minua kyllä hirveästi hämmästytä, kun ottaa huomioon Cruisen sisarukset ja niiden jälkeläiset. Cruisen sisaruksista löytyy muotovalioarvojen lisäksi yksi tuplavalio (KVA + TVA) sekä yksi AVA. 
Sirun isoisä, Cruise, Pikkupaimenen Great Pretender

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti