Siru


Siru, tuttavien kesken Sirpa, on koira, johon rakastuu helposti. Sirusta saa äkkisiltään hyvin nöyrän ja vaatimattoman kuvan, ja sitähän Sirpa tavallaan onkin. Tosin Sirussa on myös se toinen puoli, jota Siru vilautti luonnetestissä. Pääset katsomaan luonnetestin TÄÄLTÄ.

Vaikka Siru onkin sijoitusnarttuni, on Siru minulle erittäin tuttu, sillä Siru on majaillut meillä poikkeuksellisen paljon. Se on se pentu, jonka minun olisi pitänyt jättää kotiin, sillä Sirun ja minun mielen liikkeet mätsäävät erinomaisesti yhteen. Siru on sekä arjessa että matkustusseuralaisena huomaamaton. Kotioloissa se ei piippaa tai vaadi mitään erityistä. Sille (siinä missä muillekaan koiristani) ei ole jouduttu opettamaan erikseen rauhoittumista, sillä Siru osaa sen taidon ihan luonnostaan. 


Ihmisiin Siru suhtautuu avoimesti. Ei ehkä ole se, joka änkää jokaisen syliin (tämäkin johtunee siitä, että meidän laumasta sellaisia löytyy omastakin takaa) mutta tykkää olla vieraiden siliteltävänä ja rapsuteltavana. Vieraat koirat se sietää mutta tehdäkseen niihin lähemmin tuttavuutta Siru tarvitsee hetken pohtimisaikaa. Remmirähjäksi sitä ei voi kuitenkaan luonnehtia. 

Siru on hyvin nöyrä ihmiselle, vaikka luonnetestissä osoitti yllättävän paljon terävyyttä. Onneksi missään arjen tilanteissa Siru ei ole tähän mennessä näyttänyt terävyyttään. Siruhan asuu Nummelassa lapsiperheen koirana ja hoitanut pestiään erinomaisesti. Vaikka Siru osoitti luonnetestissä sekä terävyyttä että vilkkautta, nämä kaksi piirrettä ovat hyvin hallinnassa vahvojen hermojen ansiosta. Luonnetestituomarit nimittäin sanoivat, että Sirun hermorakenne oli vahva +1a eli +2:sen ja +1a:n rajoilla. 

Siru on myös todella nopea oppimaan ja motivoituu työnteosta erinomaisesti. Palkaksi käyvät namit, pallot ja vetoleikit. Siinäkin mielessä Siru on hyvin monipuolinen. Olenkin saanut kisata Sirun kanssa kahdessa tokokokeessa. Mielestäni se, että Siru on valmis tekemään töitä myös minulle, on erinomainen osoitus Sirun työmoraalista. Tokon lisäksi Sirun kanssa on tehty hakua mutta tuoreimman perheenlisäyksen jälkeen on haku jäänyt vähemmälle. Itse olen kokeillut muutaman kerran agilitya Sirun kanssa ja voin kertoa, että kyllä lähtee! Sirulla on luonnostaan erinomainen hyppytekniikka ja sen verran pilkettä silmäkulmassa, että siitä saisi erinomaisen agilitykoiran nopeajalkaiselle ohjaajalle. 

Tokon lisäksi Sirun kanssa on kierretty näyttelykehiä. Siru on koirana sellainen, joka ei yleensä jaa tuomareiden mielipiteitä. Tähän mennessä Siru on käynyt Suomessa 30 näyttelyssä, joista 25 kerralla Siru on saanut SA:n. 21 kertaa Siru on sijoittunut PN-kehässä ja näistä 7 kerralla Siru on ollut ROP. Suomesta Sirulla on 9 sertiä, Virosta 1 ja Liettuasta kaksi. Siru on siis Suomen, Liettuan ja Viron muotovalio. Sillä on myös Kansainväliseen näyttelyvalioon vaadittavat CACIBit kasassa. Odotamme enää C.I.E-valioarvon vahvistumista. 


Siru kesällä 2016
Jos haluat kuulla lisää Sirusta, laita viestiä tai soittele. Tyttö on tavattavissa meillä Laukaassa. ainakin astutukseen saakka. Siru talvella 2017

Siru pienenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti