torstai 22. helmikuuta 2018

57. vrk - Lämpöjä

Aloitin eilen lämmön mittaamisen. Aamusta sain lukemaksi 37,6 ja illasta se olikin jo normaalina eli sen 38 astetta. Koiran normaali lämpöhän on suunnilleen 38-39 astetta riippuen siitä mitä koira on juuri tehnyt. 

Ennen synnytystä koiran lämpö laskee progesteronin tason jyrkästä laskusta johtuen. Se menee reilusti alle 37 asteen. Laskusta synnytys käynnistyy yleensä noin 1-1,5 vuorokauden sisään. Tämän vuoksi koiralta mitataan lämpöä viimeisimpinä päivinä, jotta voidaan paremmin ennustaa synnytyksen alkamista. Minun tytöillä yhtä kertaa lukuun ottamatta lasku on ollut hidas ja lämpö on pysynyt pitkään alhaalla. Toki muitakin oireita on, esim. syömättömyys ja suolen tyhjentäminen. Tosin esim. Super superahneena koirana söi vielä samaisena päivänä, kun synnytys käynnistyi. Mikään ei siis ole kiveen hakattua. 

Siru syö edelleen hyvällä ruokahalulla ja on muutenkin varsin pirteä. Tiineysvuorokausia on takana vasta 57, joten eihän tässä vielä kiire ole. Minulla on nartut useimmiten synnyttäneet siinä 61-62 vuorokauden kohdalla mutta kyllä mukaan mahtuu yksi 60. vuorokaudella synnyttänytkin. Niin tässä kuin monessa muussakin koiriin (sekä ihmisiin) liittyvissä asioissa huomaa, että tiineys ja synnytys ovat hyvin yksilöllisiä, eikä siksi aikaisemmista kokemuksista oikein voi tehdä päätelmiä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti